UVJETI KORIŠTENJA

Web stranicu taimanatural.com pokrenuo je i uređuje VAN KUTIJE, vl. Ivan Dodig (dalje u tekstu Taima Natural ili mi), Ulica Orhideja 79, 10360 Sesvete.

Korištenjem web stranice Taima natural smatra se da ste upoznati s njezinim uvjetima te da su vam jasni i da ih prihvaćate. Ukoliko niste suglasni s uvjetima korištenja, molimo vas da ne koristite sadržaje web stranice. Za sva pitanja možete nam se obratiti na email adresu info@taimanatural.com

Dijelovi ovih stranica koji govore o tegobama, bolestima, i stanjima ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjene su kao dodatak, a ne kao zamjena za stručno mišljenje liječnika. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije sa za to kvalificiranim medicinskim osobljem odnosno liječnikom. Isto vrijedi i za savjete koje dobijete preko kontakt forme, e-maila ili telefona te ih koristite na vlastitu odgovornost jer rezultati mogu varirati od osobe do osobe te ovisiti o zdravstvenom stanju organizma.

Izgled i sadržaji na Taima Natural web stranici uključujući Uvjete korištenja mogu se bilo kada promijeniti, stoga vas molimo da iste proučite ukoliko dođe do određenih promjena. Naknadnim korištenjem Taima Natural web stranice smatra se da ste upoznati s mogućim promjenama i sukladni s njihovim uvjetima. Taima Natural neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz promjene web sadržaja.

Pregledavanje sadržaja na Taima Natural web stranici moguće je isključivo u osobne svrhe. Bez pismenog dopuštenja Taima Naturala zabranjeno je javno prikazivanje, skidanje, umnožavanje, prenošenje, mijenjanje, reproduciranje, izrada kopija, prodaja i svaka druga vrsta upotrebe sadržaja. Ukoliko je dopuštenje izdano, brisanje ili mijenjanje postojećih podataka koji se odnose na autorsko pravo, trgovački znak i prava trećih osoba strogo je zabranjeno.

Samoinicijativno poslani materijali poput fotografija, videa, tekstova i sličnog (u daljnjem tekstu: Materijali) mogu, ali i ne moraju biti objavljeni jednom ili više puta. Dostavljanjem materijala na Taima Natural web stranicu ili društvene mreže (Facebook, Instagram i ostale) smatra se da ste odobrili korištenje, mijenjanje i prevođenje materijala te objavljivanje, prijenos i distribuciju po cijelom svijetu u bilo kojem obliku, kroz sve do sada poznate i buduće medije u bilo koju svrhu i bez naknade. Ukratko, automatski izdajete prava i licenciju za materijale ili jamčite da je vlasnik materijala dopustio korištenje istih.

Pošiljatelj materijala prihvaća da za poslane materijale neće biti isplaćen honorar, osim ako Taima Natural ne odluči suprotno. Samoinicijativnim slanjem materijala Taima Naturalu jamči se od pošiljatelja pod punom kaznenom odgovornošću da isti predstavlja isključivo njegovo vlastiništvo a koje polaže autorska prava. Ukoliko Taima Natural zbog objave navedenih materijala pretrpi bilo kakvu štetu, dostavljač materijala obavezuje se nadoknaditi Taima Natural web stranici cjelokupnu štetu.

Taima Natural se odriče svake odgovornosti vezane za materijale dostavljene od strane trećih osoba.

Ukoliko Taima Natural web stranica pruži mogućnost uspostavljanja veze do drugih internet stranica, nije odgovorna za točnost i potpunost sadržaja istih niti za negativne posljedice koje bi mogle proizaći iz njihove upotrebe.

Ovi Uvjeti korištenja (Predugovorne obavijesti) dio su obveze Prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača, te služe tome da Kupac prije nego sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid ugovora, a sve sukladno zakonskom uređenju.

KOLAČIĆI

Taima Natural web stranica koristi tz. Kolačiće (engl. cookies) kako bi korisnicima pružila funkcionalnost i kvalitetu sadržaja. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj web stranica. Informacije potom web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke.

  1. Sesijski kolačić – postavlja se na računalo korisnika Taima Natural web stranice samo za vrijeme trajanja njegovog posjeta i automatski istječe kada korisnik zatvori svoj preglednik. Omogućuje korisniku učinkovitije služenje web stranicom.
  2. Društveni kolačić – omogućuje korisniku dijeljenje određenog sadržaja putem društvenih mreža.

Uz navedeno, Taima Natural web stranica prati statističku posjećenost u svrhu prikupljanja informacija o privlačnosti i uspješnosti stranica na tržištu. Pri tom se koristi usluga Google Analytics. Sve informacije vezano za Google Analytics uslugu, detalje i prava korisnika dostupne su na: http://www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html

Više o kolačićima i njihovoj upotrebi pročitajte na: privatnost i zaštita podataka 

INTERNET TRGOVINA

Uvjeti poslovanja vrijede za kupce na području cijeloga svijeta.

Kupac je fizička (punoljetna, poslovno sposobna) ili pravna osoba koja naručuje proizvod putem stranice taimanatural.com, telefona, e-maila ili društvenih mreža. Kupcem se smatra svaka osoba koja naruči barem jedan proizvod te popuni tražene podatke i procesira narudžbu.
Prodavatelj je Van Kutije, vl. Ivan Dodig sa sjedištem na adresi: Ulica Orhideja 79, 10360 Sesvete, OIB: 10323624932, ZABA HR1523600001102662829 te obavlja uslugu prodaje putem internet stranice taimanatural.com.

Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe ili preda telefonsku narudžbu. Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

  • E-banking-om
  • Općom uplatnicom/virmanom
  • Pouzećem

Za točnost unesenih podataka prilikom kupnje svu odgovornost snosi kupac. Narudžbom artikala na Taima Natural web stranici kupac prihvaća uvjete poslovanja navedene na stranici. 

Uvjeti kupnje (Predugovorne obavijesti) čine dio ugovora sklopljenog na daljinu zajedno sa specifikacijama i cijenom/ama kupljenog/ih proizvoda, te će se prije potvrđivanja narudžbe za kupnju pojedinog proizvoda od Kupca tražiti da iste prihvati/izjavi da je sa istima upoznat/suglasan, dok će nakon potvrđivanja narudžbe (sklapanja ugovora) Kupac dobiti email s potvrdom o narudžbi koja potvrđuje da je ugovor sklopljen. Prodavatelj zadržava pravo izmjene uvjeta u svako vrijeme, s tim da navedene izmjene stupaju na snagu nakon objave na ovim internet stranicama.

Taima Natural web stranica ima pravo odbaciti narudžbu ukoliko ustanovi da je došlo do zloupotrebe stranice ili unošenja nepotpunih odnosno netočnih podataka.

Usluge Taima Natural internet trgovine ne uključuju osobne troškove korištenja računalne opreme ni usluga koje omogućuju pristup internet stranici. Taima Natural nadalje nije odgovoran za troškove telefona, podatkovnog prometa i sličnih koji mogu nastati prilikom narudžbe ili pregledavanja web stranice.

DOSTAVA

Naručeni proizvodi se šalju nakon primljene uplate za plaćanje putem e-banking-a, virmanom ili nakon primitka narudžbe kod plaćanja pouzećem.

Dostavu naših proizvoda u Hrvatskoj vrši se putem DPD kurirske službe i samo iznimno putem Hrvatske pošte za otoke koje navedene službe ne pokrivaju.

Dostavu proizvoda izvan RH vrši se najpovoljnijom opcijom ovisno o lokaciji kupca (DPD, GLS, Hrvatska pošta ili Overseas Express).

Cijena dostave za RH iznosi 35 kn.

Za iznose iznad 650 kn dostava u RH je besplatna.

Vrijeme dostave unutar Hrvatske je unutar 3-7 radna dana od zaprimljene narudžbe.

Troškove dostave izvan RH ovise o težini paketa te ga je najlakše izračunati nakon stavljanja u košaricu proizvoda koje bi željeli naručiti te zatim klikom na tekst: “Izračunaj troškove dostave” odaberete zemlju te ažurirajte sveukupnu cijenu.

Za narudžbe izvan RH uobičajeno vrijeme dostave je unutar 14 radnih dana.

CIJENA PROIZVODA

Cijene istaknute na web stranici www.taimanatural.com izražene su u kunama. Trošak PDV-a je uračunat u cijenu proizvoda. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave iz razloga se isti posebno plaćaju, a sve sukladno uvjetima i na način kako je to naznačeno ovim Uvjetima kupnje (Predugovornim obavijestima).

Prije potvrde narudžbe odvojeno je iskazana cijena proizvoda u kojoj je sadržan PDV, cijena dostave ako je naplatna, te konačna cijena kako bi Kupac imao uvid u konačnu cijenu koju plaća za naručenu uslugu kupnje.

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

PRIGOVORI I POVRATI

Korisnik sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ima pravo podnijeti pisani prigovor, i to putem pošte ili elektroničke pošte. Taima Natural će na zaprimljene prigovore odgovoriti u zakonskom roku od 15 dana.

Ukoliko imate reklamaciju ili jednostavno želite vratiti nekorišteni proizvod, javite se na email info@taimanatural.com

Zahtjev za povrat proizvoda treba podnijeti u zakonskom roku od 14 dana od primitka proizvoda. Proizvod mora biti zapakiran i u originalnoj ambalaži, odnosno u istoj ambalaži u kojoj vam je proizvod isporučen, zajedno sa svom pripadajućom dokumentacijom i svim pripadajućim dijelovima koji su stigli uz proizvod.

Kupac po primitku pošiljke mora odmah otvoriti paket/kuvertu ispred poštara tako da ukoliko postoji neki problem sa narudžbom, ili je narudžba nepotpuna, ili je došlo do oštećenja proizvoda tijekom transporta, kupac ima svjedoka i mora to prijaviti poštaru i slikati ispred njega kako bismo uvažili Vašu reklamaciju na nepotpunu narudžbu ili na štetu. Kupac prilikom toga može dobiti i naknadu za štetu ukoliko je došlo do oštećenja.

Imate pravo unutar četrnaest dana opozvati Vaš ugovor bez navođenja razloga. Rok opoziva iznosi četrnaest dana od dana na kojem ste Vi ili treća osoba imenovana od Vas, koja nije prijevoznik, preuzeli/preuzela zadnju robu.

Kako biste ostvarili svoje pravo na povrat, trebate nas (Van Kutije, vl. Ivan Dodig, Ulica Orhideja 79, 10360 Sesvete, info@taimanatural.com) informirati s jasnom izjavom o Vašoj odluci da želite opozvati ovaj ugovor. Za to možete koristiti priloženi obrazac o odustajanju, koji nije propisan, već se radi samo o primjeru.

Da bi rok opoziva bio valjan, dovoljno je da pošaljete obavijest za ostvarivanje prava na povrat prije isteka opozivnog roka.

POSLJEDICE POVRATA

Ako opozivate ovaj ugovor, vraćamo Vam sve Vaše uplate koje smo primili od Vas, uključeno i troškove slanja (s iznimkom dodatnih troškova koji proizlaze iz toga da ste izabrali drugi jeftiniji način standardne dostave od onog koji smo Vam predložili) bez odgađanja i najkasnije unutar četrnaest dana od dana kada je kod nas zaprimljena obavijest o Vašem opozivu ovog ugovora. Za vraćanje uplaćenog novca primjenjujemo isto sredstvo plaćanja koje ste koristili prilikom Vaše početne transakcije, osim ako s Vama nije izričito dogovoreno nešto drugo ili u slučaju plaćanja pouzećem (u tom slučaju novac će biti uplaćen na vaš bankovni račun); ni u kojem slučaju Vam neće biti zaračunate naknade zbog vraćanja uplate. Mi možemo uskratiti povrat novca dok ne dobijemo robu natrag ili dok ne pribavite dokaz da ste poslali robu, ovisno o tome što je raniji rok.

Robu trebate vratiti ili predati bez odgađanja i u svakom slučaju najkasnije unutar četrnaest dana od dana kada ste nas obavijestili o opozivu ovog ugovora na našu adresu:

Van Kutije, vl. Ivan Dodig
Ulica Orhideja 79
10360 Sesvete
Hrvatska

Rok je valjan ako pošaljete robu prije isteka roka od četrnaest dana.
Mi snosimo troškove povratnog slanja robe.
Vi morate nadoknaditi mogući gubitak vrijednosti robe samo ako taj gubitak vrijednosti proizlazi iz nepotrebnog postupanja s robom, a do kojeg se dolazi provjerom kvalitete, značajki i načina djelovanja robe.

ISKLJUČIVANJE PRAVA POVRATA

Pravo na povrat ne postoji prilikom dostave robe koja nije unaprijed proizvedena i za čiju je proizvodnju mjerodavan inidvidualni izbor i određivanje potrošača ili koja je jednoznačno napravljena prema posebnim željama kupca, kao i kod brzo pokvarljive robe ili kod robe čiji rok upotrebe brzo može biti prekoračen.

Isto tako Kupac ima pravo na povrat novca ukoliko nije zadovoljan proizvodom u roku od 30 dana od dana narudžbe. Ispod možete pročitati uvjete povrata.

GARANCIJA ZADOVOLJSTVA

Iznimno nam je stalo do zadovoljstva svakog našeg kupca i zato smo kreirali jedinstveno 100%-no jamstvo na tržištu. Isprobajte naš proizvod 30 dana – bez rizika!

Ukoliko niste zadovoljni proizvodom – vratite nam ga untar 30 dana – a mi ćemo na Vaš račun uplatiti 100 % od cijene proizvoda!

Pravo na 100% povrata novca na naše proizvode možete iskoristi isključivo za online kupovinu preko naše web stranice www.taimanatural.com te vrijedi isključivo za zadnju narudžbu (ukoliko ste isti proizvod naručivali više puta).

Ukoliko naše proizvode kupite u bilo kojoj drugoj fizičkoj prodavaonici sa kojima imamo suradnju, nije moguće ostvariti povrat novca.

KOJA JE PROCEDURA POVRATA?

Ovdje ispunite kratku anketu. Nakon toga nas kontaktirajte na broj kako bi dobili informacije na koju adresu da nam pošaljete ostatak proizvoda. Nakon što primimo Vaš paket. Obraditi ćemo Vaš zahtjev te na vaš tekući račun uplatiti cijenu proizvoda.
Zašto trebam vratiti proizvod? – Povrat proizvoda je nužan kako bi imali dokaz o povratu te na temlju njega Vam mogli isplatiti obećani iznos.

Napomena: nakon toga gubite pravo na ponovnu narudžbu naših proizvoda.

Povrat robe na skladište greškom kupca

Ukoliko ste napravili narudžbu koju smo procesirali, zapakirali i poslali dostavnom službom na vašu adresu, a niste ju zaprimili (npr. dostavna služba nije našli kupca na adresi, dogovorena je isporuka na drugu adresu koja opet nije pronađena, unesena je kriva adresa ili nema na toj adresi nikoga s tim prezimenom, kupac je odbio primiti pošiljku i slično), zadržavamo pravo odbijanja ponovnog procesiranja narudžbe tog kupca. Svaka dostava koju šaljemo kupcu (i dodatno šaljemo natrag na skladište) nam generira određeni trošak u poslovanju i pokazuje nerazumijevanje i nepoštovanje kupca prema nama te zadržavamo pravo odbijanja slanja pošiljke ponovo takvim kupcima. 

INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

Sadržaj Taima Natural web stranice zaštićen je autorskim pravom a pripada ili je ustupljen Taima Naturalu. Nadalje, Taima Natural posjeduje autorsko pravo uređivanja i usklađivanja sadržaja na stranici. Sadržaj na ovoj lokaciji nije za upotrebu bez ograničenja, pa je tako zabranjeno umnožavanje i distribuiranje sadržaja bez pristanka Taima Natural web stranice.

SADRŽAJ NA TAIMA NATURAL WEB STRANICI

Sadržaj koje može uključivati, ali nije ograničen na slike, videe, biografske podatke osoba i ostalo isključivo je vlasništvo Taima Natural web stranice. Autorsko pravo na sve materijale koji se nalaze na stranici pripada Taima Natural, a sva su prava pridržana. Taima Natural web stranica može dati pravo korištenja subjektima isključivo u promidžbene, uredničke i informativne svrhe objavljivanja u novinama, časopisima i elektronskim medijima, no dopuštenje se ne može prenositi. Svaka druga upotreba materijala nije dopuštena. Upotrebom sadržaja s Taima Natural web stranice, medijski se korisnici obvezuju pridržavati se ovdje utvrđenih uvjeta.

Taima Natural web stranica ne može preuzeti odgovornost za potpunost i točnost podataka koji dolaze od treće strane, ali će uložiti razuman napor kako bi objavljeni podaci bili aktualni. Nadalje, Taima Natural ne može garantirati stalnu dostupnost i raspoloživost web stranice te se ograničava od potencijalnih grešaka ili virusa koji nisu pod djelovanjem stranice. Povreda ili šteta nastala kao rezultat korištenja ili nemogućnosti korištenja Taima Natural web stranice također nije unutar odgovornosti Taima Natural.

Medijski subjekti i ostali korisnici web stranice prihvaćaju odgovornost za potraživanja, troškove, štete ili odgovornosti proizašle iz nescjenog korištenja materijala, uključujući bilo kakvu izravnu, neizravnu, slučajnu ili posljedičnu štetu.

DIREKTIVA O ALTERNATIVNOM RJEŠAVANJU POTROŠAČKIH SPOROVA

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Svjesni smo da su naši korisnici zabrinuti za sigurnost osobnih podataka koje nam dostavljaju, pa smo sve informacije saželi za tebe. Klikni ovdje i pročitaj više.

Shopping Cart
Scroll to Top

Prijavite se na naš Newsletter

Ostvarite 15% Popusta

na prvu narudžbu

Pridružite se našem loyalty programu

  • Zaradite 30 bodova za prvu registraciju!
  • Zaradite 1 bod za svakih potrošenih 10 HRK!
  • Svakih 100 bodova = 30 HRK popusta